Skip to content

Luijten Care


Vergoedingen particulieren

Vergoedingen particulieren

Prijslijst Luijten Care | Ingangsdatum 1-1-2024

Prijzen (NZA tarieven 2024) Zorgprestatiemodel:

Om voor vergoeding van uw zorgverzekeraar in aanmerking te komen heeft u een verwijsbrief nodig van uw huisarts, bedrijfsarts of medisch specialist.

Bent u aangesloten bij een verzekeringsmaatschappij waarmee Luijten Care een contract heeft dan wordt uw zorg geheel vergoed. In 2024 heeft Luijten Care contracten met:

Menzis, Anderzorg, HEMA, Vink Vink, VGZ, IZZ, IZA, UMC, Zekur, Univé, Bewuzt, Zorgzaam en United Consumers.

Met andere verzekeraars heeft Luijten Care GEEN contract in 2024.

Indien wij geen contract hebben met uw verzekering, dan komt psychologische hulpverlening toch deels in aanmerking voor vergoeding. Vraagt u bij uw verzekeraar na welk bedrag er vergoed wordt voor ongecontracteerde zorg en of er andere eisen zijn waar aan voldaan moet worden. Indien u een restitutiepolis heeft, dan wordt ongecontracteerde zorg meestal volledig vergoed. In het geval van een naturapolis wordt deze zorg vaak tussen de 65 en 80 procent vergoed. De rest van de factuur dient u in beide gevallen zelf te betalen aan Luijten Care. Op de site www.contractvrijepsycholoog.nl ziet u welke eigen bijdrages per verzekeraar gelden. Vraagt u dit ook bij uw eigen zorgverzekeraar nog na.

Maandelijks krijgt u in het geval er sprake is van ongecontracteerde zorg, een factuur die u kunt indienen bij uw verzekeraar. De zorgverzekeraar betaalt u rechtstreeks uit en u moet zelf Luijten Care betalen. Als Luijten Care een contract heeft met uw verzekeraar dan dienen wij de factuur voor u in en betaalt de verzekeraar ons rechtstreeks uit. Wij hanteren binnen Luijten Care de wettelijk bepaalde NZA tarieven die binnen het zorgprestatiemodel gelden.

Als u om persoonlijke redenen de behandeling zelf wilt betalen zonder verwijsbrief dan is dat uiteraard ook mogelijk. Wederom hanteren wij dan de NZA tarieven. Zie www.nza.nl

Bij het afmelden binnen 24 uur voor een gemaakte afspraak is Luijten Care genoodzaakt de kosten voor de gereserveerde tijd in rekening te brengen.

Let op dat een deel van uw eigen risico in het geval van gecontracteerde en ongecontracteerde zorg door de zorgverzekeraar verrekend kan worden met u. Dit is wettelijk zo bepaald.

Voor ‘overige prestaties’, zoals keuringen en onderzoek t.b.v. verzekeraars en werkgevers, gelden afzonderlijke wettelijk bepaalde maximumtarieven. De facturen hiervoor worden meestal ingediend bij de externe partijen en door hun ook betaald.